Тайланд узакони отглеждането и търговията с канабис. От днес в страната

...
Тайланд узакони отглеждането и търговията с канабис. От днес в страната
Коментари Харесай

В Тайланд се извиха опашки за бонбони и сладкиши с канабис -

Тайланд узакони развъждането и търговията с канабис. От през днешния ден в страната е разрешена е консумацията му в храни и питиета. Това е първата азиатска страна, направила сходна стъпка, оповестява Ройтерс и прецизира, че пушенето на марихуана в страната остава нелегално.

Кореспондент на организацията оповестява, че след решението пред комерсиалните обекти се извиват опашки. Хората чакат да си закупят напитка или бонбони с до неотдавна неразрешената субстанция. Защитниците на концепцията приветстваха промяната в страната, която е с едни от най-рестриктивните закони за битка с опиатите.

„ След Коронавирус, стопанската система запада, ние в действителност се нуждаем от това “, сподели Чокван Кити Чопака, който има магазин, продаващ сладкиши и дъвки с канабис.

Тайланд, който има традиция да употребява канабис за облекчение на болката и умората, легализира здравната марихуана през 2018 година

По-рано държавното управление разгласи, че възнамерява да раздаде милион растения, с цел да насърчи фермерите да се заемат с неговото развъждане. Все отново управляващите се пробват да предотвратят взрива на използването за забавление като регламентират строго в кои артикули използването на канабис е законна.

Производителите на канабис би трябвало да се записват в държавно приложение, наречено PlookGanja, до момента са го създали 100 000 души, оповестяват от здравното министерство на Тайланд.

Притежанието и продажбата на екстракти от канабис, съдържащи повече от 0,2% психоактивна съставна част, тетрахидроканабинол, не е позволено, което изключва пушенето на трева като опция. Наказанието за сходно деяние остава сурово. Нарушилите закона могат да бъдат глобени или изпратени в затвор.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР